MAORI TATTOO

Mata werd geboren op 07/04/1976 in Tahiti, Papeete. Hij groeide op als zoon van een tekenleraar en maakte al van jongs af aan kennis met de Maori tatoeages.

Hij ging in Marquesas naar school, waar hij als 18-jarige in de voetstappen van zijn vader trad. Hij begon met Maori patronen te verwerken in hout en been en creëerde zelf meubel ornamenten en sculpturen. Gedurende deze periode kreeg Mata zijn eerste eigen tatoeages op het lichaam, waaronder zijn opvallende tatoeage in zijn gezicht (wat staat voor oneindige ‘mindedness’ en rechtlijnigheid? oprechtheid? in het leven).

Toen hij 24 jaar was had hij zijn eerste tatoeage al gezet. Hij begon met het tatoeëren van toeristen om geld te sparen om zijn eigen tattoo shop te openen. En dat lukte hem! Vanaf zijn 31e volgden een 4-tal succesvolle jaren. Toen hij 35 jaar was verhuisde hij naar Frankrijk om daar zijn talenten en hobby verder uit te breiden en een tattoo shop te openen, waar hij met name het oog op internationale vormen en kunsten had gericht.

Met tatoeages, die hij presenteerde op conventies, kreeg hij steeds meer bekendheid en heeft inmiddels meer dan 50 prijzen mogen ontvangen. In de wereldranglijst voor Polynesische Maori Art Mata behoort tot hij tot de top 10. Elke tatoeage is uniek en met de hand gemaakt vanwege o.a. de vormen van de spier(en) en de bouw van het lichaam.

Door zijn culturele achtergrond begrijpt, leest en interpreteert Mata elk symbool in tatoeages. Dat maakt elke tatoeage authentiek, uniek en betekenisvol.

Vanwege het grote enthousiasme van de klanten, die met name geïnteresseerd zijn in Maori tatoeages, heeft Mata besloten om in Duitsland te verblijven.

Hij gaat vol enthousiasme te werk en voorziet hij iedere klant van een zeer bijzondere en speciale tatoeage.

MATA’s TATTOOS